keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Tiivistelmä blogin hakukoneoptimoinnista

Kokosin tähän viestiin lyhyen oppimäärän blogin hakukoneoptimoinnista. Siinä on tiivistelmä aikaisemmista viesteistäni, joissa on käsitelty blogin hakukoneoptimoinnin eri näkökulmia. Vaikka tässä puhunkin blogista pätevät samat asiat mihin tahansa nettisivustoon.
  1. Verkkodomain. Jos vain mahdollista pyri siihen, että blogisi verkkodomain sisältää yhden tärkeimmistä hakusanoista, joilla toivot ihmisten blogisi löytävän.
  2. Jos haluat hyötyä blogisi kävijämääristä taloudellisesti bloggaa palvelussa, jossa saat mainostulot itsellesi. Tällainen on esimerkiksi blogspot. Suositussa vuodatus.net -palvelussa mainostulot menevät blogipalvelun ylläpitäjille. 
  3. Viestien otsikot. Huolehdi, että blogiviestiesi otsikoissa esiintyy aina hakusanat, joilla toivot ihmisten löytävän blogiisi. Tämä on tärkeää blogin hakukoneoptimoinnissa.
  4. Kun kirjoitat blogiviestejeä huolehdi, että tärkeimmät hakusanat toistuvat riittävän usein tekstissä ja mielellään eri taivutusmuodoissa. Älä kuitenkaan liiottele tai tee ylimääräisiä sanalistoja hakusanoista sillä Google saattaa tulkita ne huijausyrityksiksi ja sivusi sijoitus hakupalvelussa laskee. Silloin blogin hakukoneoptimointi kääntyy itseään vastaan.
  5. Kirjoita ainakin välillä riittävän pitkiä viestejä, joissa hakusanat toistuvat säännöllisesti. Jos kirjoitat hajanaisia lyhyitä viestejä sivustollasi useimmiten toistuvat sanat ovat todennököisesti blogipalvelun tekniset ylläpitosanat kuten "kommentoi", "lähetä linkki" jne.
  6. Kirjoita säännöllisesti. Blogin hakukoneoptimointi ei ole lyhytjänteistä hommaa. Maailmalla on varmasti miljoonia bloggaajia, jotka aloittavat blogin mutta lopettavat sen ylläpidon heti. Siksi aloittava blogi saa hakukoneissa erittäin alhaisia sijoja kunnes viestejä ja säännöllisiä päivityksiä on riittävästi.
  7. Blogin hakukoneoptimointi ei saa liikaa laskea sivuston luettavuutta sillä Google arvostaa korkeammalle sivustoja ja blogeja, joissa on paljon kävijöitä ja joissa kävijät vierailevat pitkään.
  8. Etsi luontevia paikkoja, joihin voit lisätä linkin blogiisi. Blogisi sijoitus hakukoneissa nousee mikäli internetissä on paljon linkkejä sivustoosi. Mitä luotettavammilla ja isommilla sivuilla linkki on sitä suurempi painoarvo sillä on.
  9. Seuraa blogisi Avainsanalistaa Google verkkovastaavan työkaluissa. Avainsanalista kertoo sinulle mitkä sanat Google on tulkinnut tärkeimmiksi sanoiksi kirjoituksissasi ja niille google antaa hakukoneessaan suurimman painoarvon. Avainsanalistan kärjessä tulee olla ne sanat, joilla haluat blogisi löytyvän. Kaiken kaikkiaan siinä on tärkein ydin blogisi hakukoneoptimoinnissa.
Yllä olevassa listassa on siis kahdeksan yksinkertaista asiaa, joilla blogin näkyvyyttä hakukoneíssa voi nostaa. Blogin hakukoneoptimointi ei ole siis mitään taikatemppujen tekoa vaan blogin monipuolista muokkaamista hakukoneoptimointi mielessä.

1 kommentti:

  1. Hakukoneoptimointia ja internet markkinointia!
    Nordic eMarketing on perustettu vuonna 1994 Reykjavikissä, Islannissa. Yhtiömme on viime vuosina avustanut monia pieniä ja suuria yrityksiä. Autamme näitä yrityksiä mainostamaan internetissä ja suuntautumaan asiakkaisiin internetin välityksellä. Yritykset, joiden kanssa toimimme, ovat useista Euroopan maista, Venäjältä ja Aasiasta.
    http://www.nordicemarketing.com/finland/about/

    VastaaPoista