torstai 10. helmikuuta 2011

Nopeita tuloksia blogin hakukoneoptimoinnilla?

Blogin hakukoneoptimointi ei tapahdu minuuteissa, tunneissa, päivissä eikä välttämättä edes viikossa tai kahdessa. Internetistä löytyy toki ohjeita siihenkin miten google indeksointi saadaan tapahtumaan nopeammin mutta itse olen tyytynyt varsin yksinkertaisiin konsteihin. Kun itse lähettää googlelle uuden blogin osoitteen "add url" -toiminnolla ja huolehtii, että blogiin tulee säännöllinen pieni perusliikenne muutamalta järkevältä ja luotettavalta sivustolta, pääsee tällä hyvin alkuun.

Omat viimeaikaiset kokemukseni blogin hakukoneoptimoinnista ovat sellaisia, että yleensä 1-2 viikkoa blogin avaamisesta on mennyt siihen, että blogin avainsanalista on näkynyt Googlen verkkovastaavan työkaluissa ja tästä on mennyt vielä pari viikkoa siihen, että blogi on noussut hakutuloksissa korkeammille sijoituksille. En mitään tieteellistä testausta ole tehnyt mutta käytännön havaintojeni perusteella päivittäin tai useammin päivitetyt blogit ovat nouseet merkittävästi nopeammin kuin harvemmin päivitetyt. Jos haluaa siis blogin hakusanaoptimoinnille hyvän alun kannattaa aluksi päivittää blogia tiheästi. Missään tapauksessa blogin hakukoneoptimoinit ei tuota mitään tuloksia sormia napsauttamalla.

Jos blogin hakukoneoptimoinnin tavoitteena on hankkia tuloja Googlen Ad Sense -mainoksilla kannattaa vielä huomioida, että rahaa sivusto alkaa tuottamaan vielä hitaammin kuin liikennettä. Jos kuvitteellisesti perustat blogin elokuussa ja kirjoituksesi ovat taitavasti hakusanaoptimoituja on realistista odottaa liikennemäärien nousevan kohtuullisiksi syyskuun aikana. Syyskuun mainostulot jäävät vielä todennököisesti pieniksi mutta lokakuu saattaa olla ensimmäinen täysi kuukausi kun liikennemäärät riittävät järkeviin mainostuloihin. Jos lokakuussa sivuston mainostulot ylittävät Googlen Ad Sense minimimaksurajan, maksetaan tulot sivuston ylläpitäjälle marraskuun lopussa. Näin ollen ensimmäinen todennäköinen maksuajankohta on yli kolme kuukautta blogin aloittamisen jälkeen. Nopeaa rikastumista blogin hakukoneoptimoinnilla on siis turha tavoitella ainakaan suomenkielisillä blogeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti