maanantai 14. helmikuuta 2011

Pikaoppimäärä bloggarille hakukoneoptimoinnista

Monet bloggaajat haluavat ymmärrettävästi panostaa bloginsa luettavuuteen mieluummin kuin houkuttelevat sinne lisäkävijöitä hakukoneoptimoinnilla. Heitä varten kokosin muutaman yksinkertaisen neuvon helppoon hakukonenäkyvyyden parantamiseen. Tällöin ei oikein voi vielä puhua blogin hakukoneoptimoinnista mutta näkyvyyden parantamisesta kuitenkin.

  1. Ellet ole vielä aloittanut blogiasi vaan olet varaamassa sen verkko-osoitetta, pyri siihen, että verkko-osoitteessa on blogisi avainsana. Jos kirjoitat vaihto-opiskeluistasi Lontoossa on hakukonenäkyvyyden kannalta parempi, että Lontoo sisältyisi myös verkko-osoitteeseen.
  2. Kirjoita otsikkoon se pääsana, jota potentiaalinen lukija saattaisi hakea hakukoneesta. Jos kirjoitat esimerkiksi käyttökokemukistasi uuden iPadin kanssa otsikoi ennemmin "iPad kokemuksiani" kuin "Uusi leluni".
  3. Kun olet kirjoittanut blogiviestisi, tarkista ennen lähettämistä että kirjoituksesi kohde pääsana on mainittu kirjoituksessa useamman kerran ja mielellään eri taivutusmuodoissa. Jos kirjoitat matkakertomusta Barcelonasta käytä kaupungin nimeä mieluummin kuin esimerkiksi sanoja "matkakohteemme" tai "kaupunki".
  4. Rohkaise muita linkittämään blogiisi. Kaikki linkit muualta blogiisi tuovat paitsi suoraa liikennettä blogiisi mutta myös korottavat sen sijoitusta google hakutuloksissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti